För dig som vill arbeta med att laga mat på restaurang, baka bröd eller med försäljning av mat och dryck. Du bör ha blick för färg och form och måste vara noga med hygienen då du handskas med livsmedel. Du får en känsla för service och kunskap om det du säljer. Utbildningen ger dig en stor valmöjlighet i din framtida yrkeskarriär till exempel kock, servitör, bagare samt försäljare av vin- och livsmedelsprodukter.
Hos oss får du lär dig att laga mat, servera, baka samt arbeta med choklad och konfektyrer. Du kommer medverka till att skapa en helhetsupplevelse av miljö, smak och doft. Här ingår även kunskaper om försäljning, service, hygien, näringslära, specialkost och alkoholhantering.
Utbildningen innehåller minst 15 veckors APL under år 2-3. Här har du möjlighet att prova på, just det det du är intresserad av. Du är ute på flera arbetsplatser vilket ger dig möjlighet att lära känna ditt yrke utanför skolbänken. Här knyter du viktiga kontakter för framtiden med olika arbetsgivare.
Du kan till exempel söka arbete på restauranger, bagerier och arbeten inom livsmedelsbranschen. Du kommer att arbeta med service på både stora och små arbetsplatser och i direkt kontakt med dina gäster.
På Skärgårdsgymnasiet Åkersberga har Restaurang- och livsmedelsprogrammet valt att erbjuda två inriktningar: Kök & Servering och Bageri & konditori
På Skärgårdsgymnasiet Norrtälje har Restaurang- och livsmedelsprogrammet valt att erbjuda en inriktning: Bageri & konditori
Denna utbildning ger dig en Yrkesexamen. Om du vill fortsätta studera på högskolan efter gymnasiet har du möjlighet att välja till kurser som ger dig högskolebehörighet.
Varmt välkommen på öppet hus eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare för att få svar på dina frågor.