(HV) Hantverksprogrammet

INRIKTNING: HUDVÅRD

Vill du jobba i skönhetsbranschen?

Hantverksprogrammet med inriktning hudvård är en praktisk utbildning för dig som vill arbeta med skönhetsvård, spabehandlingar, friskvårdsmassage och konstnaglar efter gymnasiet.

Utbildningen fokuserar på praktiska moment som ansiktsbehandling, frans- och brynfärg, brynformning, manikyr, pedikyr, vaxning, kropps- massage och spa-behandlingar. Vi jobbar mycket med kundbemötande och försäljning och med tillvalskurser som nagelterapeut breddar du dina kunskaper inom skönhetsbranschen.

För oss är det viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Därför har vi ett nära samarbete med branschen och ger dig minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Tillsammans med våra välutbildade lärare kommer du också att få ta emot kunder i vår fräscha och välutrustade salong på Skärgårdsgymnasiet. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet. I slutet av utbildningen finns det möjlighet att göra ett branschprov för att bli SEYF-diplomerad spa- och hudterapeut.

För att bli behörig till högskola erbjuder Skärgårdsgymnasiet högskolepaketet.

Eftersom vi har programmen NB och RL är vi INTE en allergifri skola. Eleverna kan röra sig i miljöer där det förekommer djur eller nötter.