(HV) Hantverksprogrammet

INRIKTNING: FRISÖR

Vill du bli frisör?

Hantverksprogrammet med inriktning frisör är en praktisk utbildning för dig som vill arbeta som frisör efter gymnasiet.

Utbildningen fokuserar på teoretiska och praktiska moment som klippning, färgning, permanent, extensions och frisyrdesign. Hos oss får du lära dig allt som hör frisöryrket till. Vi jobbar vi mycket med kundbemötande och försäljning. Du får börja klippa redan under första året på både dockor och modeller. Med tillvalskurser som makeup och naglar kan du bredda dina kunskaper. Vi erbjuder även gesällprovsförberedande kurser.

För oss är det viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Därför har vi ett nära samarbete med frisörbranschen och ger dig minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Tillsammans med våra erfarna och välutbildade lärare kommer du under utbildningen att få ta emot kunder i vår fräscha och välutrustade salong på Skärgårdsgymnasiet. Kundpassen är populära och välbesökta, därför kan vi lova dig mycket träning under utbildningen. Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Eftersom vi har programmen NB och RL är vi INTE en allergifri skola. Eleverna kan röra sig i miljöer där det förekommer djur eller nötter.

Prova-på-dag

Går du i nian och vill prova ett av våra program eller uppleva hur vi har det på Skärgårdsgymnasiet? Anmäl dig här så kontaktar vår SYV Tommy dig och berättar mer:

Prova-på-dag

 


Här hittar du timplaner till FRISÖR


 

logo_mastare Våra lärare är erfarna och välutbildade.