(FT) Fordons- och transportprogrammet

INRIKTNING: PERSONBIL

Vill du bli bilmekaniker?

Fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil är en praktisk utbildning för dig som vill arbeta som bilmekaniker efter gymnasiet.

Utbildningen fokuserar på teoretiska och praktiska moment inom diagnos, service och reparation av lättare fordon. Hos oss får du grundläggande yrkeskunskaper inom motorteknik, fordonsteknik, elektronik, mätteknik och digitalteknik.

Tillsammans med våra erfarna och välutbildade lärare kommer du under utbildningen att få ta emot kunder i vår välutrustade bilverkstad. Det gör att du även kan utveckla dina färdigheter i försäljning och service.

Vi kör folkrace med egen byggd bil i en folkrace-cup.

För oss är det viktigt med en verklighetsförankrad utbildning. Därför har vi ett nära samarbete med branschen och ger dig minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Allt för att ge dig den bästa förberedelsen för livet efter gymnasiet.

Eftersom vi har programmen NB och RL är vi INTE en allergifri skola. Eleverna kan röra sig i miljöer där det förekommer djur eller nötter.

Prova-på-dag

Går du i nian och vill prova ett av våra program eller uppleva hur vi har det på Skärgårdsgymnasiet? Anmäl dig här så kontaktar vår SYV Tommy dig och berättar mer:

Prova-på-dag


Här hittar du timplaner till våra program