(BA) ANLÄGGNINGSFÖRARE

Som anläggningsmaskinförare får du arbeta med hjullastare, grävmaskiner och grävlastare. Det är stor brist på maskinförare i Stockholmsområdet och arbetsuppgifterna är varierande. Det kan till exempel handla om att gräva ut en grund vid ett husbygge eller att gräva ner kablar.

(BA) HUSBYGGNAD

Om du har intresse för snickeri och vill arbeta problemlösande, är Byggprogrammet något för dig!
Träarbetarens arbetsuppgifter inom byggbranschen är mycket varierande – allt ifrån att lägga grunden till att övriga snickerier kommer på plats.
Det är ett hantverksjobb med stort yrkeskunnande.

(BA) MÅLERI

Byggprogrammet med inriktning måleri ger både praktiska och teoretiska kunskaper. Du börjar utbildningen med att lära dig grundläggande teknker som att måla, spackla, slipa och tapetsera. Efter hand som du kan mera får du utföra mera avancerade arbetsuppgifter både inom och utanför skolan.

portfolio-12

(EE) EL

Elprogrammet med inriktning elteknik utbildar dig i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, m.m.
Efter fullgjord utbildning har du väldigt goda chanser till ett intressant, fritt och välbetalt arbete.

(FT) FORDON

Fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil är en praktisk utbildning för dig som vill arbeta som bilmekaniker efter gymnasiet. Hos oss får du grundläggande yrkeskunskaper inom motorteknik, fordonsteknik, elektronik, mätteknik och digitalteknik.

(FT) TRANSPORT

År ett går du gemensamt med övriga elever på fordonsprogrammet (Personbil) och läser grundläggande kunskaper om hur olika typer av motorer fungerar.
År två får du teoretiska kunskaper som är viktiga för yrket. Du får ta B-körkort så fort du har fyllt 18 år och har lämplighetsintyg.
År 3 får du möjlighet att ta körkort för tung lastbil (C) och tung lastbil med släp (CE) eller Buss (D) och taxikörkort.

(HV) FRISÖR

Drömmer du om att arbeta som frisör? Då ska du söka till Skärgårdsgymnasiets frisörutbildning. Vi har erfarna, behöriga yrkeslärare som ger dig grundläggande och förberedande kunskaper i frisöryrket så att du direkt efter utbildningen ska kunna söka jobb och börja arbeta på salong.

portfolio-9

(HV) HUDVÅRD

Hantverksprogrammet med inriktning hudvård är en praktisk utbildning för dig som vill arbeta med ansiktsbehandlingar, manikyr, pedikyr, vaxning, kroppsmassage, spa och make up. Vi jobbar mycket med kundbemötande och försäljning och med tillvalskurser som nagelterapeut breddar du dina kunskaper inom skönhetsbranschen.

.

(HV) STYLIST

Under utbildningen lär du dig om färg- och stilanalys, färglära, makeup, naglar och hårstyling. Vi jobbar med trender, skapar modebilder och även re-stylar kläder. Du lär dig allt för att kunna styla någon från topp till tå!

(NB) DJURVÅRDARE (hund)

Du varvar praktik med teori och har minst 15 veckor praktik på olika arbetsplatser. Skolans utgångspunkt är att praktisk hantera hund eller andra smådjur vid varje utbildningstillfälle.

(NB) HÄSTSKÖTARE

Du varvar teori och praktik och har minst 15 veckors APL på olika arbetsplatser. Skolans utgångspunkt är att ett rid- eller körpass ska ingå vid varje utbildningstillfälle i stallmiljö

Preparandutbildning, Programinriktat individuellt val, Yrkesintroduktion eller Individuellt alternativ.

(IM)

Skärgårdsgymnasiet erbjuder elever som saknar gymnasiebehörighet att söka våra alternativa platser.

(HA) HANDELS

Utbildningen utvecklar dina kunskaper om entreprenörskap och eget företagande. Det är en mycket bred utbildning för dig som är intresserad av att arbeta med försäljning, service, e-handel eller marknadsföring.

(RL) BAGERI

Tycker du om att baka? Vill du kunna skapa allt från matbröd till bröllopstårtor? Då är restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori ett program för dig!

(RL) RESTAURANG

Restaurangprogrammet är en huvudsakligen praktisk utbildning för dig som vill arbeta på restaurang med matlagning och servering. Efter halva utbildningen väljer du att specialisera dig inom kök eller servering. Du får också lära dig mycket om alla olika drycker som serveras på restauranger.

portfolio-4

(SA) SAM – UNIFORM

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning uniform är ett högskoleförberedande program för dig som vill läsa vidare efter gymnasiet. Vi samarbetar med polisen, militären, brandkåren och ambulanssjukvården för att ge dig en spännande teoretisk utbildning med praktiska inslag.

(SA) SAM – SAM

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill ha en bred grund att stå på och många valmöjligheter efter gymnasiet. Hos oss får du en kombination av beteendevetenskap och samhällsvetenskap.

.