Skärgårdsgymnasiet

HISTORIK

2007

Fem driftiga lärare från Röllingby gymnasium startar Skärgårdsgymnasiet och har företaget Au Claves AB som huvudman. Det första året har man BA-husbyggnad, EE-elteknik och HV-Frisör med totalt 145 elever.

Efter en tragisk olycka under en personalresa till Tyskland avlider Skärgårdsgymnasiets dåvarande rektor. Två av delägarna tar över och driver vidare skolan. Den nuvarande rektorn Anders Lundin tillträder.

Läsåret 2007-2008 godkänner Skolinspektionen Skärgårdsgymnasiet i en uppstartsinspektion.

 

2008

Skärgårdsgymnasiet flyttar till Näsvägen 15 och anpassar lokalerna till programmen med hjälp av sina bygg- och el-elever. Utanför Frisörsalongen hänger en tavla med alla som deltog.

 

2009

Skärgårdsgymnasiet utökar sina lokaler och startar BA-måleri och HV-hudvård. Dessutom startas en egen elevhälsovård.

 

2010

Skärgårdsgymnasiet startar sitt första program som inte är ett yrkesprogram, SAM-uniform.

 

2012

Skärgårdsgymnasiet utökar med BA-anläggningsfordon.

 

2013

Skärgårdsgymnasiet tar över delar av grannen John Bauergymnasiets lokaler efter deras konkurs och startar HV-stylist, RL-kök & servering samt FT-personbil. Det genomförs i all hast för att säkerställa att de befintliga eleverna ska kunna fullfölja sin gymnasieutbildning. För att samarbeta i stället för att konkurrera väljer Skärgårdsgymnasiet att slussa eleverna i SAM-media vidare till IT-gymnasiet. Med vissa andra skolor som förebild anställs en egen kock för att få riktigt hög kvalitet på skolluncherna. Ett av de tre köken hyrs ut till närliggande grundskolor.

 

2014

Den ena delägaren flyttar till annan ort och beslutar sig för att sälja sin del till fyra av Skärgårdsgymnasiets lärare. Skärgårdsgymnasiet har nu alltså fem delägare som alla arbetar på skolan. Det leder till en nystart och Skärgårdsgymnasiet planerar att starta RL-bageri/konditori, NB-djur (häst), FT-transport (buss/lastbil) samt HA-handel/service.
Efter att ha lyssnat på elevers önskemål skaffar Skärgårdsgymnasiet en egen anslutningsbuss för att underlätta och korta ner restiden för elever från grannkommuner.

 

2015

Skolinspektionen godkänner Skärgårdsgymnasiet.