Aktuellt

Åk 2+3 börjar höstterminen måndag 26/8 med uppstartssamtal.
Mentor kallar via schoolsoft

 


Nu startar vi
(FT) KAROSSERI OCH LACKERING

Med yrkesutgångarna
• Karosseriteknik
• Lackeringsteknik
i samarbete med branschskolan Lugnetgymnasiet i Falun.

Läs mer här:
LACKERARE & KAROSSERI – Nya utbildning på Skärgårdsgymnasiet.pdf

 


2019-02-01

Stort grattis till Maria Cansund Lundin som vann en iPad genom att dela Skärgårdsgymnasiet tävlings inlägg🙌🏼


Högskoleprovet

Anmälningsperioden för högskoleprovet är 15 januari – 1 februari 2019. Provdagen är 6 april 2019.

Anmäl dig på www.hogskoleprov.nu


Prisutdelning

Stort grattis till Hanna Elfarsson som har delat skolans Facebook-inlägg och vunnit en iPad!
GRATTIS!


STUDENTMÄSSAN​​!

Tisdagen den 6 november fick alla blivande studenter 2019 prova, titta och känna på STUDENTMÖSSOR.

Tre företag visade sina kollektioner och man kunde beställa direkt på plats.
Skolan bjöd även på lite dryck och tilltugg.

Tisdagen den 6 november 2018

Tid:  17.30–19.00

Plats: Huvudentrén Skärgårdsgymnasiet


Vill du sluta röka?

Till dig som röker dagligen eller varje vecka! Nu kan du som röker delta i ett forskningsprojekt av Linköpings universitet och testa ett nyutvecklat sms-baserat sluta-röka-stöd i mobilen. Deltagande är gratis. Dukananmäladigtom den 11/1 2019.

Är du intresserad? Sms:a ordet tobak938 till nummer 0707225474 för mer information.

Affisch (pdf)


BUSSEN

Från och med Torsdag 30/8 2018 körs skolbussen enligt följande schema:

Brottby tpl (på viadukten)    7.35*    8.40
Gillingebanan    7.40*    8.45
Alceahuset    – –    8.57
Åkersberga C    7.50*    9.00
Skärgårdsgymnasiet    7.54*    9.04

*Ej måndagar

Eftersom bussen stannar så kort tid som möjligt på hållplatserna och ankomsttiden kan variera beroende på trafik är det viktigt att du alltid är i god tid.


Valåret 2018

Skolval hölls den 3:e september för samtliga elever på Skärgårdsgymnasiet. Röstning i sal T1. Elevrådet ansvarar för att genomföra och organisera skolvalet.

Utan anmärkning:

(2018-05-03)

Skolinspektionens beslut

Det har vid tillsynen inte framkommit annat än att skolenheten uppfyller författningarnas krav inom de arbetsområden som granskats. Skolinspektionen avslutar härmed tillsynen i Skärgårdsgymnasiet.

Bedömning

Områden där Skolinspektionen inte har funnit brister

Undervisning och lärande

Det har vid tillsynen inte framkommit annat än att Au Claves AB uppfyller författningarnas krav inom undervisning och lärande.

Extra anpassningar och särskilt stöd

Det har vid tillsynen inte framkommit annat än att Au Claves AB uppfyller författningarnas krav inom extra anpassningar och särskilt stöd.

Bedömning och betygssättning

Det har vid tillsynen inte framkommit annat än att Au Claves AB uppfyller författningarnas krav inom bedömning och betygssättning.

Trygghet, studiero och åtgärder mot kränkande behandling

Det har vid tillsynen inte framkommit annat än att Au Claves AB uppfyller författningarnas krav inom trygghet, studiero och åtgärder mot kränkande behandling.

Förutsättningar för lärande och trygghet

Det har vid tillsynen inte framkommit annat än att Au Claves AB uppfyller författningarnas krav inom förutsättningar för lärande och trygghet.

Styrning och utveckling av verksamheten

Det har vid tillsynen inte framkommit annat än att Au Claves AB uppfyller författningarnas krav inom styrning och utveckling av verksamheten.

Förutsättningar för utbildningen vid skolenheten

Det har vid tillsynen inte framkommit annat än att Au Claves AB uppfyller författningarnas krav inom förutsättningar för utbildningen vid skolenheten.

Utveckling av utbildningen vid skolenheten

Det har vid tillsynen inte framkommit annat än att Au Claves AB uppfyller författningarnas krav inom utveckling av utbildningen vid skolenheten.


 TYA välkomnar Skärgårdsgymnasiet


Grattis Frida och Tyra!!!

Våra duktiga elever på Naturbruk Djurvårdare/Hund vann 3 guld, 1 silver och 1 brons på Skol-SM i hundsport den 5 maj i Ronneby. Tack till Jack, Towe och Amanda som var med och supportade!


Ett Yrkesgymnasium med ishockeyprofil!

Ishockey på skoltid kombinerat med din drömutbildning, kan det bli bättre? hockey_tekningDu har två ispass, ett fyspass och ett teoripass i veckan. I ettan är det en utökad kurs, i tvåan och trean som individuellt val. Du kan välja ishockeyprofilen på alla våra program. Vi samarbetar med den lokala klubben IFK Österåker och vår egen buss tar dig till ishallen. Välkomna att söka till oss på Skärgårdsgymnasiet. Kontakta Tommy Gerrbrand Tel: 08-525 262 54 eller maila tommy.gerrbrand@skargards.se


2017-01-10

Hej, Vi har tyvärr drabbats av en större vattenläcka under jullovet. För att minimera skadorna påbörjade vi renoveringen redan under vecka 3. Under tiden har skolan fått tillgång till bra, alternativa ersättningslokaler på övervåningen. Renoveringen kommer ske i olika etapper, men tack vare ersättningslokalerna kommer renovering kunna pågå samtidigt som vi fortsätter bedriva undervisning med bra kvalité i fokus. Detta betyder dock att schema och salar kommer att förändras under de olika etapperna och alla klasser kommer att bli mer eller mindre berörda av detta. Det är därför viktigt att kontinuerligt se över schemat på SchoolSoft. Vi hoppas ni har överseende med detta och vi kommer göra allt vi kan för att eleverna ska få en fortsatt bra studiegång på Skärgårdsgymnasiet. Vid frågor kontakta Rektor Anders Lundin Telefon: 073-460 57 51 E-post: anders.lundin@skargards.se


Min framtid 2016

img_0749_davodDavod Karemi i EE14 vann Skolverkets tävling “Min framtid 2016” och fick ta med sig klassen och lärare till Göteborg 2-3 december i år. Efter att Regeringen utsett 2016 till yrkesutbildningens år arrangerade Skolverket en tävling för alla yrkesklasser i Sverige. Av de 450 bidrag som deltog fick 10 vinnare åka på klassresa till Yrkes-EM i Göteborg. Det är första gången Sverige arrangerar en internationell yrkestävling.


 Branschrekommenderad skola

byn_branschrekommenderad_skola 2016-09-21 Bygg- och anläggningsprogrammet på Skärgårdsgymnasiet har granskats och uppfyller alla kriterier för att vara en branschrekommenderad skola. Det innebär att BYN (Byggnadsindustrins yrkesnämnd) bedömer att skolan har förutsättningar att ge en grundläggande yrkesutbildning i enlighet med bygg- och anläggningsbranschens krav.


Sthlm_moske_20160211

Besök på Stockholms moské.

Studiebesök Torsdagen den 11/2 besökte eleverna på frisör, stylist och hudprogrammet Stockholms moske. Där fick en föreläsning om islam, sen en frågestund och besöket avslutades med att vi var med på lunchbönen. Ett intressant och givande besök.


Våra nya program HT16

NB_hast_001

Vill du bli hästskötare?

NB-hund

Vill du bli hundskötare?

Transport

Vill du jobba med transport?

Bageri och konditori

Vill du jobba inom bageri?

Handels

Vill du arbeta inom handel?

Vår kära Nisse slutar den här veckan och Stylist15 har överraskat honom med en avskeds-tack-låt… Missa inte den! Bästa skola med fantastiska elever som berömer sina lärareSkärgårdsgymnasiet.

Vår kära Nisse slutar den här veckan och Stylist15 har överraskat honom med en avskeds-tack-låt… Missa inte den! Bästa skola med fantastiska elever som berömer sina lärare Posted by Skärgårdsgymnasiet on den 16 december 2015


Lördag 12 december kl. 12-16

Elin Wedin vann iPaden i vår tävling på Facebook. Grattis! Vi tackar alla som besökte oss och alla elever som hjälpte till. [yendifplayer video=4] Här kan du läsa om alla våra program: Skargards_programhafte_2015-2016


Tough Skargards 2015

friluftsdag20150910 VAR Start och mål i Skavlöten (Täby) NÄR 10 september 2015 KLÄDER Oömma kläder, ombyte + handduk i en ryggsäck. Tack alla som deltog för en lyckad dag. /Jocke och Filip


Känner du någon som vill gå hos oss? Vi har ett fåtal platser kvar. Be att de hör av sig på tommy.gerrbrand@skargards.se eller ring till Tommy Gerrbrand på tel 073-460 47 88.


HITTA HIT

SKÄRGÅRDSGYMNASIET Näsvägen 15 184 40 Åkersberga Karta Buss 683 från Danderyds sjukhus mot Åkersberga går till Åkers Runö. Därifrån får man gå 400 m. Roslagsbanan från Östra station mot Österskär går till Åkers Runö i Åkersberga. Därifrån får man gå 400 m. Bil ta avfarten mot Åkersberga från E18. Efter 8 km ta höger in på Svinningevägen, efter 400 m svänger du vänster in på Näsvägen och där har du Skärgårdsgymnasiet direkt på vänster sida. Parkeringen ligger innanför grindarna. För att komma till huvudentrén från parkeringen, måste man gå runt huset längs vägen. karta_Näsvägen_6


Bäst i Österåker och Stockholms län

Resultatet från Gymnasieantagningens undersökning bland gymnasieelever i Stockholms län är klart. Elever i åk2 fick svara på en enkät med frågeområdena kunskap, trygghet, inflytande och övrigt. Skärgårdsgymnasiet fick bättre resultat än både Österåker och Stockholms län.

resultat (Klicka på bilden för mer info)


Den 7 maj hade vi

ÖPPET HUS

Uppträdande (19-22)

19.00 – Black Bourbon Sunday ”Vi spelar hårdrock. Kanske kan man kalla det för bluesig Groove/thrash metal. Vi kallar det mestadels metal och vi gillar det vi spelar!” – Robin i SA12 är trummis! live20.00 – Janne Westerlund med kompis Stand-up. Känd från Stockholm Comedy Club, Stockholm Live mm. 21.00 – Åkersbronx Lokal hip-hop/pop från Åkersberga. Mest kända låt är “Spela död”, släpper låten “Jag kan sova när jag är död” denna vecka. Det är gratis inträde men begränsat antal platser…

Dessutom

BBQ hela kvällen på vår altan, FIFA-turnering, avslutande godisregn mm.


SAM-elever övar med Polisen (21 apr)

Polisen från Rinkeby–Tensta övar sjukvård och taktik med Skärgårdsgymnasiets elever från SAM-programmet som figuranter… EOS-100D_3800_518x345 …och det går hett till… EOS-100D_3791_518x345 …men ingen blir skadad på riktigt.


SYV

Tommy Gerrbrand

Har du frågor om vår skola och våra program kan du kontakta vår SYV Tommy.

Telefontid

Jag har telefontid tisdagar kl. 17-18 och kan även erbjuda samtalstider tisdagar kl. 18-19 vid överenskommelse. Du kan även kontakta mig via detta kontaktformulär: >KONTAKTFORMULÄRET<

Prova-på-dag

Går du i nian och vill prova ett av våra program eller uppleva hur vi har det på Skärgårdsgymnasiet? Anmäl dig >HÄR< så kontaktar jag dig och berättar mer. /Tommy Gerrbrand (SYV)


seperator3 Stödcentrum för unga Vi samarbetar med Stödcentrum för unga som är kommunens stöd för dig som är 13-23 och har varit utsatt för brott, eller sett ett brott. play_HD_ikon-stodcentrum_hvr             seperator3

Hittelön 5 000:-

Vi har blivit bestulna på vår båttrailer. Har du sett något eller har tips kan du få hittelön. FINN Båtvagn 150 Tippbar vagn för båtar upp till 1500kg LGF-fordon totalbredd: 1.8m totallängd: 6.45m max båtlängd: ca 6.8m tjänstevikt: 250kg last: max 1500kg hjul: 14″ Obromsad Stulen_Trailer_02             seperator3