Aktuellt

Nästa öppet hus

Onsdag 31 januari 2018

Torsdag 3 maj 2018

– Lördag 9 december 2017 kl.12-14

Tack till alla som besökte oss!
Vi höll alla avdelningar öppna för att visa och berätta om våra program och våra lokaler.
Vi bjöd på mat och kaffe med bröd.

 


 TYA välkomnar Skärgårdsgymnasiet

 


Grattis Frida och Tyra!!!

Våra duktiga elever på Naturbruk Djurvårdare/Hund vann 3 guld, 1 silver och 1 brons på Skol-SM i hundsport den 5 maj i Ronneby.
Tack till Jack, Towe och Amanda som var med och supportade!


Ett Yrkesgymnasium med ishockeyprofil!

Ishockey på skoltid kombinerat med din drömutbildning, kan det bli bättre?

hockey_tekningDu har två ispass, ett fyspass och ett teoripass i veckan. I ettan är det en utökad kurs, i tvåan och trean som individuellt val. Du kan välja ishockeyprofilen på alla våra program.

Vi samarbetar med den lokala klubben IFK Österåker och vår egen buss tar dig till ishallen.

Välkomna att söka till oss på Skärgårdsgymnasiet.
Kontakta Tommy Gerrbrand Tel: 08-525 262 54 eller maila tommy.gerrbrand@skargards.se

 


2017-01-10

Hej,
Vi har tyvärr drabbats av en större vattenläcka under jullovet. För att minimera skadorna påbörjade vi renoveringen redan under vecka 3. Under tiden har skolan fått tillgång till bra, alternativa ersättningslokaler på övervåningen. Renoveringen kommer ske i olika etapper, men tack vare ersättningslokalerna kommer renovering kunna pågå samtidigt som vi fortsätter bedriva undervisning med bra kvalité i fokus.

Detta betyder dock att schema och salar kommer att förändras under de olika etapperna och alla klasser kommer att bli mer eller mindre berörda av detta. Det är därför viktigt att kontinuerligt se över schemat på SchoolSoft.

Vi hoppas ni har överseende med detta och vi kommer göra allt vi kan för att eleverna ska få en fortsatt bra studiegång på Skärgårdsgymnasiet.

Vid frågor kontakta
Rektor Anders Lundin
Telefon: 073-460 57 51
E-post: anders.lundin@skargards.se


Min framtid 2016

img_0749_davodDavod Karemi i EE14 vann Skolverkets tävling ”Min framtid 2016” och fick ta med sig klassen och lärare till Göteborg 2-3 december i år.

Efter att Regeringen utsett 2016 till yrkesutbildningens år arrangerade Skolverket en tävling för alla yrkesklasser i Sverige. Av de 450 bidrag som deltog fick 10 vinnare åka på klassresa till Yrkes-EM i Göteborg. Det är första gången Sverige arrangerar en internationell yrkestävling.

 


 Branschrekommenderad skola

byn_branschrekommenderad_skola 2016-09-21 Bygg- och anläggningsprogrammet på Skärgårdsgymnasiet har granskats och uppfyller alla kriterier för att vara en branschrekommenderad skola. Det innebär att BYN (Byggnadsindustrins yrkesnämnd) bedömer att skolan har förutsättningar att ge en grundläggande yrkesutbildning i enlighet med bygg- och anläggningsbranschens krav.


Sthlm_moske_20160211

Besök på Stockholms moské.

Studiebesök Torsdagen den 11/2 besökte eleverna på frisör, stylist och hudprogrammet Stockholms moske. Där fick en föreläsning om islam, sen en frågestund och besöket avslutades med att vi var med på lunchbönen. Ett intressant och givande besök.


Våra nya program HT16

NB_hast_001

Vill du bli hästskötare?

NB-hund

Vill du bli hundskötare?

Transport

Vill du jobba med transport?

Bageri och konditori

Vill du jobba inom bageri?

Handels

Vill du arbeta inom handel?

Vår kära Nisse slutar den här veckan och Stylist15 har överraskat honom med en avskeds-tack-låt… Missa inte den! Bästa skola med fantastiska elever som berömer sina lärareSkärgårdsgymnasiet.

Vår kära Nisse slutar den här veckan och Stylist15 har överraskat honom med en avskeds-tack-låt… Missa inte den! Bästa skola med fantastiska elever som berömer sina lärare Posted by Skärgårdsgymnasiet on den 16 december 2015


Lördag 12 december kl. 12-16

Elin Wedin vann iPaden i vår tävling på Facebook. Grattis! Vi tackar alla som besökte oss och alla elever som hjälpte till.

Här kan du läsa om alla våra program: Skargards_programhafte_2015-2016


Tough Skargards 2015

friluftsdag20150910 VAR Start och mål i Skavlöten (Täby) NÄR 10 september 2015 KLÄDER Oömma kläder, ombyte + handduk i en ryggsäck. Tack alla som deltog för en lyckad dag. /Jocke och Filip


Känner du någon som vill gå hos oss? Vi har ett fåtal platser kvar. Be att de hör av sig på tommy.gerrbrand@skargards.se eller ring till Tommy Gerrbrand på tel 073-460 47 88.


HITTA HIT

SKÄRGÅRDSGYMNASIET Näsvägen 15 184 40 Åkersberga Karta Buss 683 från Danderyds sjukhus mot Åkersberga går till Åkers Runö. Därifrån får man gå 400 m. Roslagsbanan från Östra station mot Österskär går till Åkers Runö i Åkersberga. Därifrån får man gå 400 m. Bil ta avfarten mot Åkersberga från E18. Efter 8 km ta höger in på Svinningevägen, efter 400 m svänger du vänster in på Näsvägen och där har du Skärgårdsgymnasiet direkt på vänster sida. Parkeringen ligger innanför grindarna. För att komma till huvudentrén från parkeringen, måste man gå runt huset längs vägen. karta_Näsvägen_6


Bäst i Österåker och Stockholms län

Resultatet från Gymnasieantagningens undersökning bland gymnasieelever i Stockholms län är klart. Elever i åk2 fick svara på en enkät med frågeområdena kunskap, trygghet, inflytande och övrigt. Skärgårdsgymnasiet fick bättre resultat än både Österåker och Stockholms län.

resultat (Klicka på bilden för mer info)

 


Den 7 maj hade vi

ÖPPET HUS

Uppträdande (19-22)

19.00 – Black Bourbon Sunday ”Vi spelar hårdrock. Kanske kan man kalla det för bluesig Groove/thrash metal. Vi kallar det mestadels metal och vi gillar det vi spelar!” – Robin i SA12 är trummis! live20.00 – Janne Westerlund med kompis Stand-up. Känd från Stockholm Comedy Club, Stockholm Live mm. 21.00 – Åkersbronx Lokal hip-hop/pop från Åkersberga. Mest kända låt är “Spela död”, släpper låten “Jag kan sova när jag är död” denna vecka. Det är gratis inträde men begränsat antal platser…

Dessutom

BBQ hela kvällen på vår altan, FIFA-turnering, avslutande godisregn mm.


SAM-elever övar med Polisen (21 apr)

Polisen från Rinkeby–Tensta övar sjukvård och taktik med Skärgårdsgymnasiets elever från SAM-programmet som figuranter… EOS-100D_3800_518x345 …och det går hett till… EOS-100D_3791_518x345 …men ingen blir skadad på riktigt.


SYV

Tommy Gerrbrand

Har du frågor om vår skola och våra program kan du kontakta vår SYV Tommy.

Telefontid

Jag har telefontid tisdagar kl. 17-18 och kan även erbjuda samtalstider tisdagar kl. 18-19 vid överenskommelse. Du kan även kontakta mig via detta kontaktformulär: >KONTAKTFORMULÄRET<

Prova-på-dag

Går du i nian och vill prova ett av våra program eller uppleva hur vi har det på Skärgårdsgymnasiet? Anmäl dig >HÄR< så kontaktar jag dig och berättar mer. /Tommy Gerrbrand (SYV)


 

seperator3 Stödcentrum för unga Vi samarbetar med Stödcentrum för unga som är kommunens stöd för dig som är 13-23 och har varit utsatt för brott, eller sett ett brott. play_HD_ikon-stodcentrum_hvr             seperator3

Hittelön 5 000:-

Vi har blivit bestulna på vår båttrailer. Har du sett något eller har tips kan du få hittelön. FINN Båtvagn 150 Tippbar vagn för båtar upp till 1500kg LGF-fordon totalbredd: 1.8m totallängd: 6.45m max båtlängd: ca 6.8m tjänstevikt: 250kg last: max 1500kg hjul: 14″ Obromsad Stulen_Trailer_02             seperator3