Din framtid,
ditt gymnasieval.

Skärgårdsgymnasiet är en fristående gymnasieskola med riktiga yrkeslokaler och kunniga lärare. Våra erfarna lärare har varit yrkesverksamma och brinner för att ge dig den bästa utbildningen. Alla har vi ett genuint intresse av att se dig lyckas som individ och ge dig en bra förberedelse inför ditt kommande yrkesliv.

Med fokus på din utveckling

Vi är stolta över våra utbildningar på Skärgårdsgymnasiet. Vi har erfarna och välutbildade lärare på alla program. Hos oss får du undervisning i små klasser med lärarledda lektioner.

På skolorna finns det specialpedagoger och vi erbjuder extrahjälp till alla elever som har svårt i skolan, oberoende av anledning. För att ge dig kortare skoldagar så lägger vi scheman med så få håltimmar som möjligt.

Yrkeslokaler

Vi satsar lite extra på att du ska få en så bra studiemiljö som möjligt. Utöver vanliga föreläsningssalar har vi institutioner och yrkeslokaler som är anpassade för att du ska få en utbildning som motsvarar verkligheten. På skolans område finner du en verkstad, restaurang, café och salonger som eleverna själva ansvarar för att driva.

Lärare

Skärgårdsgymnasiet är ett gymnasium som främst har yrkesutbildning. Många av våra lärare är yrkesindivider som har jobbat eller fortfarande har en fot kvar i branschen. Alla våra lärare brinner för sina ämnen och de vill föra vidare sina kunskaper till eleverna. Det gemensamma intresset för yrkesutbildningen gör att lärare och elever bygger en speciell relation. Som elev på Skärgårdsgymnasiet får du en branschanpassad yrkesutbildning med hög kvalitet.  

Skärgårdsandan

Alla ska ha samma förutsättningar oavsett vem man är och var man kommer ifrån. Datorer och busskort finns till alla. Gratis kaffe och rätt arbetskläder för ditt yrkesval är något vi tillhandahåller våra elever. På Skärgårdsgymnasiet respekterar och accepterar vi varandras olikheter. Alla har vi valt olika yrken och vi är alla här för att gemensamt utbilda oss i det yrke vi har valt.

Alla våra program

Klicka in på något av programmet för att läsa mer och se inriktningar.

Går du i 9:an?

Här har vi samlat lite viktig information till dig inför ditt gymnasieval.

  • Att välja rätt
  • Öppet hus
  • Tips & Råd
  • Vanliga frågor

Aktuellt hos Skärgårdsgymnasiet

Här finns våra skolor

Skärgårdsgymnasiet har två skolor i landet, båda finns i härlig skärgårdsmiljö.

Är du nyfiken på Skärgårdsgymnasiet?

Varmt välkommen på Öppet hus, en prova-på-dag eller kontakta Studie- och Yrkesvägledare på respektive skola för att få svar på dina frågor.